Třetí a poslední workshop pravěkých technologií na téma “Úcta kořisti”.
Představí nám nejen techniky zpracování ulovené zvěře a různé pravěké recepty, ale především se pokusíme zamyslet nad tím, co všechno se dá z kořisti získat a jak ničím neplýtvat po vzoru lidí v pravěku.
Uvidíme zpracování masa a vnitřností, blán, šlach, kostí, kopyt či parohů. Ukážeme si, jak lze kterou část využít. Nebudou chybět ani malé ochutnávky pravěké potravy.
“Když běžíš pomalu a špatně se schováváš pomohu ti tím, že tě ulovím, ty pomůžeš mě a nasytíš mě i mé blízké, dáš mi nástroje, oděv, hudbu, ozdoby, zbraně a já je budu hrdě nosit a nic z tvého krásného těla nepřijde nazmar.” (autor: Jan Tonda Půlpán)
Akce je zahrnuta do běžného vstupného muzea. Všechny aktivity zmíněné v popisu akce nemusí probíhat souběžně.
Změna programu vyhrazena.
Na akci bude pořizován fotografický a audiovizuální záznam. (GDPR: http://www.rmm.cz/czech/gdpr.html).
Našli jsme další akce, které by se vám mohly líbit.
Mrkněte na ně.
tip na 12 akcí
Ornitologická vycházka s pozorováním ranního rozletu hus a ukázkou kroužkování ptáků.
Vinařská turistika (enoturistika) je na vzestupu a v rámci Česka je obzvlášť důležitá pro region jižní Moravy.